Bankgeheim

Wij kijken Nederlandse tv. Leuke programma’s en leuke films.
Eén nadeel. Ze worden overgoten, wat zeg ik bedolven onder reclames. In het eerste blok neem je koffie, het tweede de wc en het derde een drankje. Maar dan houdt het wel op.
Die reclames van drankverslaafde mensen.. Volgens mij houden ze ons hiermee in stand.
Je wordt kritisch in het kijken. De reclame van de ABN Amro vind ik wel heel bijzonder. Ze hebben het over 3 (drie!) spaarvormen die ze hanteren. Nieuwsgierig geworden breng ik een bezoek aan hun site en zie dat ze er helemaal geen drie hebben.
Zes! Oude spaarvormen die ze laten staan en die je niet meer kunt afsluiten.
Vijf! Andere die je gewoon kunt afsluiten.
En de drie zijn gewoon nieuwe spaarvormen!
Van 20 naar drie ???? Ik snap het niet helemaal.
Door het programma Kassa en de Consumentenbond is al aandacht geschonken aan het zg. dakpannen-systeem. Dit is een systeem waarbij steeds nieuwe spaarvormen werden geïntroduceerd om nieuwe spaarders te lokken. De jaren erna worden de rentes verlaagd ongeacht de rente ontwikkelingen op de spaarmarkt.
De Bedrijfswaarden geven al meer inzicht.
Bij vertrouwd: “Helder, rechtdoorzee en eerlijk zijn, geen verborgen zaken.”.
Bij deskundig: “In staat de oplossingen eenvoudig, begrijpelijk en werkend te maken”.
Bij ambitieus: “Er méér uit te halen, te groeien. Weet continu wat er in de markt speelt en waar klanten echt behoefte aan hebben. Speelt hier pro-actief op in en is bedreven in het creëren van relevante oplossingen. ABN AMRO is niet voor niets een bank die méér wil voor haar klanten. Dat gaat verder dan meedenken alleen. Het is ook het realiseren van (innovatieve) oplossingen waar de ander niet aan denkt en buiten de eigen grenzen treden. Ambitieus voor medewerkers en klanten met ambitie. In denken, maar vooral in doen.”
Het zou zo moeten zijn dat ABN Amro inderdaad drie spaarvormen heeft en dat iedereen daarnaar toe overstapt. De consequentie is dat de oude spaarvormen vervallen en dat men misschien wel meer rente ontvangt. Dan zou de bank zijn slogan waar maken SPAREN ANNO NU
Maar wanneer dat NU zal zijn???????????

2 november 2010 | Reageren niet mogelijk

Reageren is niet mogelijk.