Een wazig begin van 2013

Oudejaarsavond. Er is al veel vuurwerk afgestoken. De meiden zijn onrustig. Dit is wel extreem voor ze. Buiten begint langzaam een mist op te komen.
23.00 uur. Ik check de meiden buiten maar die liggen nu lekker rustig onder de tafel. Ik hoor geen vuurwerk meer. Die bewaren ze waarschijnlijk voor straks.
De caravan is bijna niet meer te zien. Het licht bij de buren is al helemaal niet meer zichtbaar.
Ik ga naar binnen om nog een rondje te gaan zappen. De oudejaarsconference van Guido Weyers hebben we gezien op de 30e tussendoor zappend naar de Darts wedstrijd. Spannend! Nee, het valt nu allemaal een beetje tegen.
We blijven steken op De Wereld Draait Door en voor we het weten is het 12 uur geworden.
Buiten luisteren we samen met de meiden naar het vuurwerk. De knallen komen van dichtbij. De buurjongens hebben voor het eerst vuurwerk gekocht. De andere buren zijn nu ook buiten met vuurwerk bezig. Het geluid van hun stemmen wordt gedragen door de mist onze kant op. Luid lachend en pratend verdwijnen ze weer naar binnen. Als we richting het dorp of de andere kant richting Tiszakecske kijken, waar we het vuurwerk meestal nog kunnen zien, kijken we tegen een dikke deken van mist aan. Teleurgesteld gaan we weer naar binnen.
We laten ons meeslepen door de muziek van de Top 2000.
Als Fred de meiden voor een laatste ronde meeneemt hoor ik flarden van zijn zang in de mist. Hij geniet nog even na.
Nieuwjaardag. In de loop van de middag begint de mist langzaam weg te trekken. Ze laat een fijn wit, breekbaar, fragiel laagje rijp achter op de takken en het gras. Als ik het zachtjes aanraak valt het op de grond en versmelt tot water.
Mmm… wat zou 2013 voor ons hebben verstopt achter die laag mist?

Wij wensen iedereen een helder 2013!   

Eigenlijk is het flauwe kul. We kunnen er natuurlijk lyrisch over doen maar het blijft natuurlijk een nacht die gewoon overgaat in een nieuwe dag. 🙂

1 antwoord naar “Een wazig begin van 2013”

  1. boerinnetje schreef:

    ik heb er ook niks mee hoor,met oud en nieuw.
    Maar ik wens jullie natuurlijk een heel voorspoedig en gezond 2013.
    Fijn dat je weer een blogje hebt geschreven,ik miste je verhalen.groetjes van linda