215 Miljoen

De prijzenpot van 215 miljoen valt gegarandeerd!
Ik ben het helemaal vergeten te vragen. Maar is er toevallig iemand van mijn lieve lezers of lezeressen miljonair geworden dit jaar? Laat het me even weten. Ik weet nog wel een goed doel hoor. Tja, het was te proberen. 🙂
Het is toch geen bedrag meer. E. 215.000.000,00. Ik heb het even omgerekend naar forinten. HUF. 62.957.541.619,25 Nou probeer dat maar es uit te spreken.
Ach, wat is geld? Mijn gezondheid is niet in geld uit te drukken en dus vele malen belangrijker.
Maar wat als er voldoende geld is voor je eigen gezondheid en je kunt de informatie niet lezen, begrijpen en dus ook niet daadwerkelijk toepassen? Het is echt waar. Vijftig (!) procent van de ouderen in Europa kan dat niet. Hierdoor kunnen zij onvoldoende goede beslissingen maken over hun eigen gezondheid of zelfs hun eigen gezondheid in gevaar brengen.
Dus er is gezondheidszorg maar we snappen er niets van.
En daar hebben we de Europese Unie. Zij hebben wel een idee! Wij stellen 3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor een onderzoek. Healthy Ageing, gezond en actief ouder worden. Het onderzoek wat moet leiden tot… Tja, tot wat eigenlijk?
Wat zullen ze doen met die 3 miljoen? Leesbrillen? Begrijpelijker uitleg in de bijsluiter? Begeleiding bij de zieke ouderen? Ik heb geen idee. Maar ze nemen er de tijd voor. De afronding van het onderzoek wordt verwacht eind 2015.
Nee, mijn advies: direct verdelen onder de ouderen. Zij mogen zelf beslissen wat ze ermee willen doen. Een leuke verpleegster, een kekke leesbril, een super rollator of wat dies meer zij. Als het maar de gezondheid ten goede komt.
Eigenlijk zou die grote prijzenpot daar boven ook die richting uit moeten gaan. Ter preventie! Iedere Nederlander een evenredig deel van die grote prijzenpot met verplichting tot uitgave aan je gezondheid. En dat kan zijn een dagje zwemmen in een tropisch zwembad of een leuke massage of…
Waarom eigenlijk zo’n onderzoek? Ligt het aan deze generatie? Is deze wat…anders… als al die andere generaties ervoor?

8 januari 2013 | Reageren niet mogelijk

Reageren is niet mogelijk.