Iedereen kan een boek schrijven

Laatst kreeg ik een boek te leen. Ouwe hoeren op reis, van Martine en Louise Fokkens. Ik heb de dames wel es voorbij zien komen in het programma “Spuiten en slikken”. Ze schijnen “wereldberoemd” te zijn in Nederland en omstreken. Ik heb er verder niets mee, maar toch was ik wel nieuwsgierig.
Achteraf gezien had ik waarschijnlijk hun eerste boek eerst moeten lezen want ik kon er geen touw aan vast knopen.
De reden dat ik hem niet binnen een uur uit had, was omdat het in het Amsterdamse dialect geschreven was. Nou kom ik uit Amsterdam maar ik vond het behoorlijk lastig en vrij irritant omdat je niet kunt doorlezen.
Uiteraard respect voor de dames maar daar gaat het even niet over.
Het boek staat vol met een algemene opsomming van gebeurtenissen verpakt in oppervlakkige korte verhalen die wat mij betreft best wat verder uitgediept hadden mogen worden. Ik mistte hun eigen gevoel en wat mooi beschreven sfeerbeelden zouden het zeker wat meer diepgang hebben gegeven. Ik was blij dat ik het geld er niet aan had uitgegeven.
Maar goed, wie ben ik eigenlijk om daar over te oordelen.
Het deed me wel sterk denken aan het concept van het programma The Voice of Holland, waarvan een aantal zangers/zangeressen al bezig in de business zijn maar nog niet goed genoeg bekend bij het algemene publiek. Dus een berg publiciteit en dan gaan we de merchandise erop los laten. In het geval van The Voice brengen we een cd uit. En in het geval van de dames gooien we een boek in de verkoop.
Ik vraag me zo af: wanneer komen ze met de O.H. poppen met klant Baba en vriend Willem, de O.H. condooms met pikketanissie smaak of een vibrator in de vorm van een Amsterdammertje met gebruiksaanwijzing in grote letters, leuk voor de 65+ ers.
Ze brengen me wel op een idee. Misschien zou ik zelf es een boek moeten schrijven. Eerst maar es naar De Wereld draait door…
Of zouden de dames ook kunnen zingen….?

17 januari 2013 | Reageren niet mogelijk

Reageren is niet mogelijk.