Bezienswaardigheden

In de omgeving van de camping kun je van alles bezoeken en bewonderen. We geven je enkele tips, maar kunnen je altijd verder helpen als je iets specifieks zoekt.

Szentkiraly

Szent István (Stefanus I de Heilige), de eerste koning van Hongarije, is de naamgever van het dorp op twee kilometer van de camping. Het is een kleine gemeenschap van ongeveer 2.500 inwoners. Je vindt er allerlei voorzieningen zoals een aantal (kleine) supermarkten, postkantoor, dokter en apotheek. In het dorp stopt er een bus die je naar de provinciehoofdstad Kecskemét brengt. Of de andere kant op naar Tiszakécske.

Kecskemet

De hoofdstad van de provincie Bacs-Kiskun is gesticht in de negende eeuw als belangrijke handelsplaats. Zo vind je op het centrale plein bijna een openlucht museum van de Hongaarse Jugendstil. De gevel van het in 1896 gebouwde stadhuis is met majolica versierd en heeft een prachtige omlijsting.

De stad wordt steeds moderner met grote overdekte winkelcentra die producten verkopen die we in Nederland ook kennen. Daarnaast staan er enkele grote fabrieken die voor veel werkgelegenheid zorgen en trekken jongeren naar de stad toe om er te studeren.

Thermaal- en zwembaden

Net als in Boedapest vind je ook in de regio rond Kecskemet veel thermaalbaden. De eeuwenoude kalksteenlagen zorgen voor een constante bron van zuiver water. Daar genieten de lokale bewoners, maar ook toeristen van. Onze voorkeur gaat uit naar het bad in Lakitelek, op 7 kilometer vanaf de camping, en in Tiszakécske, 20 kilometer.

Wil je iets actiever zijn dan kun je een bezoek brengen aan Strandfürdõ Cserkeszõlõ of in de zomer aan het Csúszdapark met allerlei waterglijbanen.

Andere activiteiten

Iedere zondag is er in Nagykorös een authentieke markt die je kunt bezoeken. In Szórakaténusz vind je een speelgoedmuseum met handwerkplaats. Karten kun je in Bognár en in het Gokart Stadion in Kesckemet.