Natuur

De Hongaarse poesta is een onderdeel van de Grote Hongaarse Laagvlakte wat is ontstaan uit het opdrogen van de Pannonische Zee. De Tisza rivier is daar een belangrijk deel van.

Naast de bekende vissoep levert de rivier genoeg vertier op en rond het water op. In het nabijgelegen Lakitelek is er voldoende mogelijkheid om de hengel uit te gooien voor een dagje relaxed vissen of in open water te zwemmen.

Door het afwisselende landschap van de poesta zijn er ook mooie wandel- en fietsroutes. In de juiste tijd van het jaar kruis je zomaar het pad met een grazend hert! Het geluid zal slechts onderbroken worden door de vogels er omheen zoals de leeuwerik, de klauwier of een buizerd op zoek naar een nieuwe prooi.

Een zee van bloemen die al dan niet spontaan zijn overgewaaid en verwilderd. Een kuifhyacint, lathyrus of een gele morgenster maken er een prachtig natuurlijk schilderij van. Een koe van een nabijgelegen boerderij zal haar hoofd omdraaien of een varken zal je de weg versperren. Maar vooral zul je getroffen worden door de stilte en de gemoedelijke sfeer van de bewoners van de omringende dorpen.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Nationaal Park van Kiskunság, aan de westkant van Kecskemet, of aan de dierentuin van Kecskemet.

Lakitelek