Walnoten

Op ons terrein staan diverse walnotenbomen. In leeftijd sterk variërend wat je kunt zien aan de opbrengst. We hebben de noten al gebruikt bij het koken of om lekker zo op te eten. Ook hebben we ze in de Palinka gestopt voor heerlijke Walnotenlikeur.

Aangezien er zoveel zijn wilde we er iets anders mee doen. We zijn begonnen met het produceren van olie. De olie geldt als de delicatesse onder de oliën. U kunt hem gebruiken voor de bereiding van dressings of vinaigrettes. Net als zijn vruchten is de eruit gewonnen olie voedend en goed voor mensen die veel met hun hoofd werken en een zittend beroep hebben. De olie reinigt de lymfe en is zenuwsterkend. Walnotenolie bevat naast een hoog gehalte aan Omega-3 vetzuur ook veel vitaminen en mineralen. De olie behoort tot de drogende oliën en is geel tot groen van kleur. Het bevat vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6 en C en de mineralen calcium, zwavel, fosfor, chloor, koper, ijzer, magnesium, natrium en zink.

De olie trekt heel goed in de huid en werkt verzachtend en genezend bij huidaandoeningen. Hij is bovendien uitstekend te gebruiken als zonnebeschermingsolie of als voedende olie voor het haar. Voor gebruik verdunnen met bijv. Amandel- of Zonnebloemolie. Belangrijkste indicaties: vette huid, normale- en gemengde huid met plaatselijk hoog sebumgehalte, eczeem, droge, schilferende of geïrriteerde huid, dermatosen.
Voor gebruik als massageolie de olie tot 40 graden verwarmen.